perjantai 27. huhtikuuta 2012

Ask me your questions

Tänään on tullut mietittyä mm. seuraavia asioita:

1) Sukupuoli, seksuaalisuus, mies ja nainen, vai pelkästään ihminen?
Jos oletetaan niin, ettei Jumala sanantarkkaan luonut maailmaa, niinkuin fundamentalistit ajattelevat, vaan että se voidaan nähdä vertauskuvallisena, ja että evoluutio rokkaa, niin miten selitätte hyvät ihmiset tämän:
Miksi evoluutiossa on syntynyt kaksi, miksi tuli female and male, naaras ja uros? Mihin sitä on tarvittu?
Entä jos alussa on ollut yksi? Tai siis on ollut pakko, mikään ei ole voinut lähteä kahdesta (ennen kuin toisin todistetaan). Miksi se on sitten jakautunut kahdeksi niin erilaiseksi, tai siis mistä hemmetistä on tullut nainen ja mies? Miksi on kaksi, ja miksi ne voivat saada jälkeläisiä? (Älkää antako minulle mitään alkukantaista biologiantuntia, tiedätte etten tarkoita sitä) Miksei luonto kehittänyt yhdenlaista?
Jos joku osaa antaa jonkinmoisen selityksen, kiitos ja kerro. Teoriat otetaan ilolla vastaan, samoin vastamietteet.
Antiikin ajan Ateenassa järjestettiin olympialaiset, joihin saivat osallistua vain miehet. Treenattujen urheiluvartaloiden joukossa homoseksuaalisuus oli todella yleistä.
Jos tuolloin homoseksuaalisuus johtui siitä, että miehet viehättyivät toisista miehistä viettäessään niin paljon aikaa keskenään, olisiko sama mahdollista toetuttaa nykyajassa, ja vieläpä kääntää täysin heterosta miehestä homo?
Jos olisi hypoteettinen olettamus, että se on ympäristö, joka määrää seksuaalisen suuntautumisen, olisiko mahdollista esim ottaa miehiä ja jättää keskenään ilman naispuolisia pitkäksi aikaa määrättyyn ympäristöön, tuntisivatko nämä kenties itsessään homoseksuaalisisa piirteitä? Miten muuten tällaiset asiat, kuin homoksi "kääntyminen" selitettäsiin? Entäs perimä, DNA? Ei, siihen en usko kunnes toisin todistetaan. Mutta hei, alkakaa tutkia tätä ympäristön vaikutusta, se mahtaa olla aika suuri, ihminen on sen verran riippuvainen muista ihmisistä.

2) Avaruusolennot
Pelkään kuollakseni avaruusolentoja elokuvissa, eikä scifi kuulu lempijuttuihini. Nähtyäni kaverilla Men in Black-leffan ensimmäiset 30 minuuttia, olin kauhuissani.
Aloin tänään miettiä että minun ei tarvitsisi pelätä ufoja, jossei niittä esitettäisi kaikissa lefooissa samanlaisina, maailmaa valtaavina vihaisina ulkopuolisina.
Miksei missään leffassa (ainakaan itse en ole nähnyt) muukalaisia esitetä vieraan planeetan edustajina, jotka vain haluavat tulla hieromaan tuttavuutta ja nähdä miten Telluksella tepastellaan?
Tai sitten, miksi ne muukalaiset ovat aina ne ilkeät? Ihan yhtä hyvin kamala ihminen voisi lähteä avaruusmatkalle valloittamaan Marsia ja marsilaisia! Tehkää elokuva marsilaisten näkökulmasta, ehkä minunkin painajaiseni lähtisivät lätkimään, jos avaruusolento olisikin vain rauhaa rakastavia kukkia kastelevia tätejä, jotka pelkäävät kuollakseen pahojen ihmisten tuhoavan kukkapenkkinsä.

Mm. Joskus ajattelee yhtä, joskus toista. Tänään tällaista.

1 kommentti: