lauantai 12. toukokuuta 2012

Lähellä, iholla, tunkeilijana

Tämä kuvistyöni ei olekaan ihan mikään helpoin pala purtavaksi. Power Point-esitys olisi tarkoitus väsätä. Aihe oli (kaiketi) aika vapaa, joten halusin jonkun erikoisen mutta silti tavanomaisen, kiinnostavan ja intensiivisen aiheen.
Ja koska jokainen itseään kunnioittava taiteilija väittää, että hänen omaavansa ideat ovat ainutlaatuisia, eikä niitä ole kopioitu mistään...
Sanon ihan suoraan että sain idean tv-ohjelmasta Iholla. En ole ikinä katsonut sitä, mutta ensimmäinen mainos, joka ohjelmasta tuli, oli jotenkin hieno.
Tai ainakin osassa tuosta on jotain tosi siistiä. Se, että mennään kameralla senttimetrien päähän elävästä ihmisestä. Annetaan kameran vangita se hetki, ilman ehostuksia ja photoshoppia.
Sen halusin vangita omaan Power Pointtiini, jonka aiheeksi juhlallisesti valitsin ihon.
Miettikääpä nyt ihoa.
Iho on todella herkkä asia. Kukaan ei kulje ympäriinsä alasti, iho vain suojanaan. Olemme hirveän varovaisia ihomme suhteen. Ei kuka tahansa saa tulla ja koskettaa sitä.
Mutta kesällä kuljemme (okei, kuljette, minä olen kesäisin toppapuvussa) miltei alasti iho kärventyvänä auringossa.
Kaikki ihmiset näkevät kätemme, kasvomme. Mutta jos sanon jollekulle että ota paita pois ja näytä selkäs, niin minua pidetään pervona.
Minusta iho on mielenkiintoinen. Yritämme peittää sitä tekorusketuksella, meikillä, peitämme sen pikkuvirheet unohtaen että ne virheet ovat vasta jotain, mikä tekee ihosta ainutlaatuisen.
Iho kulkee tässä koko elämämme. Se on suojakerros, vahva ja turvaa bakteereilta ja viruksilta. Mutta vaikkei iho olisi rikkikään, se on henkisesti ja psyykkisesti kovin herkkä ja hauras.
Mm. Joten maanantaina olisi diaesitykset vuorossa, ja minulla on tasan yksi iho-kuva.
Enkä tiedä mistä löydän tähän hätään miespuolisen henkilön joka suostuu poseeraamaan valokuvassa selkä paljaana.

Minut haastettiin, mutta en jaksa tehdä haastetta vielä. Ehkä tämän viikonlopun aikana. :)
Heippa. Hauskaa kevättä. Be careful with ur skin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti