tiistai 31. toukokuuta 2011

Oh My God

Tänään tutustuin hassuun kaupunkiin jota myös Helsingiksi kutsutaan. Oli aikamoinen elämys, sillä en ole käynyt Helsingissä kuin pari kertaa noin viisituhatta vuotta sitten ja silloinkin vain kerran Linnanmäellä ja Korkeasaaressa.
Tänään oli koulumme yhdeksäsluokkalaisten retki Helsinkiin. (WOUUUU!) Olin pienessä mielessäni aivan innoissani jo bussimatkalla, suunta kohti rakasta pääkaupunkiamme. Kun saavuimme keskustaan aloin hihkua innosta nähdessäni rakennuksia ja kauppoja. (Joku saattaisi sanoa minua tynnyrissä kasvaneeksi...)
Kas näin. Sain siirrettyä upeat kuvat reissustamme koneelle, joten ota mukava asento ja ala nauttia kammottavista valokuvista suoraan Helsingin sydämestä.

OMG, It's KIASMA
Kiasma on nykytaiteen museo, jonne murto-osa meistä ysiluokkalaisista suunnisti ensiksi. (Muut keskenkasvuiset olivat valinneet Korkeasaaren ja apinalaumat. Toivon koko sydämestäni että koululaisiamme olisi luultu apinoiksi ja vangittu loppuviikoksi häkkeihin.)
Kiasmassa oli meneillään ARS 11 näyttely joka kertoi afrikkalaisesta nykytaiteesta.
Oli vaikuttavaa! Heti bussista pois astuessamme kaikui jonkinlainen afrikkalainen mölinä Kiasman suunnalta. Joten kuvittele vain, mitä sisällä oli odotettavissa...
Okei, pakko sanoa näin alkuun että paikka oli aika sokkelo. Täynnä kaiken maailman installaatioita. Joten ei mikään ihme että siinä on jossain vaiheessa ihmeissään siitä että mihinköhän mennä. EI SILLÄ ETTÄ OLISIN EKSYNYT. Never!
Teokset olivat hyvin....moderneja, abstrakteja ja ajatuksia herättäviä. PLUS aivan sairaan pelottavia. Ainakin jotkut niistä, varsinkin animaationpätkät, joita kaiken lisäksi näyetttiin pikipimeissä huoneissa...scaryyyy.
Sitten oli näyttely kahlattu läpi ilman sen kummempia mokia. (Ellei oteta huomioon sitä kun satuin näkemään valtavan karvakasan jossain salissa jossa oppilasryhmälle vedettiin opastusta kyseisestä taideteoksesta, ja satuin karjaisemaan AIKA kovaa että "KARVOJA!" Koko ryhmä hiljentyi ja katsoi minua. Opettajat siinä hyssyttelivät, ja samassa tajusin että ai niin joo, ehkä museossa ei kumminkaan huudiskella mitä sattuu. Mutta tämä ei siis ollut noloa, ehei. Tykkään vain muuten vain olla tomaatti)

OMG, It's HESBURGER
Next step oli vapaa-aikaa isossa kaupungissa. Minulla oli nälkä.
Mikä kumman juttu se on että koko hemmetin Helsinki on täynnä mäkkäreitä, muttei yhtään heseä? Meni siinä ainakin puoli tuntia löytää Hesburger lukemattomien mäkkärien seasta. (Jaa miksei mäkki kelpaa? Yksinkertaista, rakas Watson. Ranskalaiset maistuvat perunankuorilta ja hampparit ovat kuivia. We gillar inte dry hamburgers!

OMG, It's BEN&JERRY'S!
Ruokailun jälkeen...mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa kaunista ja lämmintä kevätpäivää kuin Ben&Jerry's lumoavat jäätelöt!



OMG, It's LIDL!
Okei, tästä ei tarvitse kertoa yhtään mitään. LIDL oon kauppa. Kaupasta saa nallekarkkeja.

OMG, It's EDUSKUNTATALO!
Jo Kiasman ikkunasta huomasi tuon rakennuksen, lumoavat portaat ja jylhät pylväät. (EHAHAH) (Ja okei, täytyi kyllä ensin varmistaa opettajalta että kyseessä oli eduskuntatalo) Päätimme suunnistaa sinne, ihan vain siksi että olimme turisteja Helsingissä.

On se mahtava paikka. Olimme kyllä koko ajan varpaillamme siltä varalta että Timo Soini tulee vastaan. Silloin olisin heittänyt sitä possua nallekarkeilla!
Joo, ja turistimaisuus tuli vielä enemmän minusta esille kun heiluin pokkarini kanssa koko aika. "Ota kuva! Ota kuva!"

OMG, It's ATENEUM!

Suomen suurimman taidekokoelman sisältävä museo. HALLELUJA, kun kuulin että alle 18-vuotiaat pääsevät sinne ilmaisiksi! Mahtava paikka, täynnä Akseli Gallen-Kallelaa, Järnefeltiä, Hugo Simbergiä ja vaikka MITÄ! Mikä tunne kun astuu sisään näyttelytilaan ja tajuaa että silmiensä edessä lepää se, mitä ennen on tottunut ihastelemaan äikänkirjan pienestä monistuksesta. Hulppeaa!
Kokemus oli niin mahtava että pikavisiitin jälkeen minun oli aivan pakko käydä ostamassa Ateneum-postikortti, jossa komeilee Järnefetlin Raatajat rahanalaiset. Valitsin kortin, koska olen yli vuosi sitten tehnyt siitä itse kuvistyön! :))

OMG, It's TUOMIOKIRKKO!
No joo. Kirkko mikä kirkko, ihan mukavan näköinen oli. Mutta kirkolta näki mukavasti senaatintorille! (Huomaattekos, alan oppia Helsinkiä!) Ja oisihan siellä toki kiva mennä naimisiin. Siis jos haluaisi mennä naimisiin. Mutta kuulemma sinne on semmoiset varaukset, että vuosi ennen pitää varata ennen kuin pääsee alttarille astumaan.
"Varatkaa nyt niin on vuosi aikaa etsiä kumppani. HEKO HEKO" Onse mukavaa kun on huumorintajuisia opettajia.


Not So Much OMG, tuli bussimatka kotiin. Väsytti kamalasti. Mutta olen iloinen tästä päivästä, turistimatkasta Helsingissä.

1 kommentti:

  1. Hihiii ihana teksti ja SITÄKIN IHANAMPI PÄIVÄ! Kiiiitoskiitoskiitos tuhannesti, oli husin mahtavaa! :---)

    VastaaPoista