sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

I keep tolding myself

Nyt on pakko lopettaa surmeinen. Okei, päätin tuon jo aamulla kun heräsin ja katsoin itseäni peilistä ja huomasin olevani kuin ruumis suoraan haudasta noussut. Jaa miksikö? Silmieni alla oli itkemis-silmäpussit, järkyttävän turvonneet ja punaiset. Kiljaisin ja aloin hätätoimiin.

1. En mennyt ulkomaailmaan ihmisten ilmoille
2. Itkeminen must stop now!

Joten olen koko päivän syöttänyt itselleni pakkomielteisen kovaa ajatusta että koulu kusee ja kesäloma on ihanaa.
Toisin sanoen huijaan itseäni minkä kerkeän.
Se ei kyllä taida toimia, mutta ei nyt siitä.

VAAN IHANISTA KIRJOISTA!



Olen nyt aivan totaalisen innostunut kyseisestä kirjasta. Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo on aivan tolkuttoman ihana leffa, ja kirjaa en ole vielä ehtinyt lukea. Siksipä olinkin megalomaanisen happy saadessani tämä opuksen isosiskoltani! Okei, olinhan aluksi vähän "MITÄÄH" ilmeellä kun aloin selata kirjaa ja vastaan tullut englannin lumoava kieli. Epäilin enkuntaitojani sen verran etten tiedä onko viisasta lukea klassikko ensin vieraalla kielellä, mutta hyvin on tähän mennessä sujunut!
Syy miksi siskoni osti enkunkielisen teoksen oli yksinkertaisesti visuaalinen:
"Se kansi oli niin nätti"
Okei, kyseessähän on jostain ihme pikku putiikista ostettu erikoispainos Penguin-julkaisu, jonka joku taiteilija/muotisuunnittelija on tehnyt. (Kirjan kannen siis)
No en voi myöntää etteikö lukukokemusta rikastuttaisi tuo lumoava kansi. Ja vieläpä mustavalkoinen! (My favourite colors!)
Tästä sain innon katsoa Ylpeyden ja ennakkoluulon leffalta. Minulla on dvd-boxi Jane Austenin tuotantoa! Kaksi versiota Ylpeydestä ja ennakkoluulosta, Emma, Mansfield Park ja kaksi erilaista versiota Järki ja tunteet-teoksesta.
Aaa vai että Austen-fani? Enpä sanoisi.


Ennen tuota kirjaa luin Kat Fallsin ihanan kirjan Meren alla. Suomeksi sanottuna kesäloma saa minut lukemaan satamäärin kirjoja. Hehkee loma, eikös?

Nyt piti kirjoittaa lista: "How to make summerholiday NOT BORING!" Mut en ehdi, joten ensi kertaan, adios!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti